Social

Masaj cu efect de lifting facial

Prin masaj , pielea isi recapata elasticitatea.In acelasi timp, dispare incordarea si se imbunatateste starea de spirit.

Putem amana interventia chirurgicala pentru reintinerirea faciala daca includem in programul nostru cotidian sedintele sistematice de masaj.

Tehnicile de baza ale tratamentelor de reintinerire faciala au fost insusite din invatatura Ayurveda (in traducere - stiinta vietii). Acest sistem de ingrijire a sanatatii, perfectionat de-a lungul a patru mii de ani, este unul dintre primele terapii holistice, care se ocupa de sanatatea individului la cele trei niveluri - fizic, emotional si spiritual.

Ayurveda considera ca masajul este esential pentru sanatate si frumusete. De aceea recomanda tuturor sa-l includa ca o preocupare necesara in programul cotidian. Asa cum ne hranim si ne odihnim, tot asa trebuie sa facem, zilnic, masaj.

Pentru ca masajul ajuta sistemul imunitar si poate atenua o serie de afectiuni. In India, copiilor li se face masaj chiar de cand s-au nascut.

Pielea imbatraneste constant

In tinerete, fibrele de colagen si elastina se remarca prin gradul sporit de rezistenta si flexibilitate. Pe masura ce trece timpul, aceste atuuri scad, treptat. Alta cauza a imbatranirii pielii fetei se datoreaza unei substante de baza de tipul gelatinei care devine rigida.

Treptat isi fac aparitia si alte efecte: pielea se deshidrateaza, iar celulele moarte nu mai sunt inlocuite ritmic, dupa ce au fost indepartate. Prin masaj, pielea isi recapata elasticitatea. In acelasi timp dispare incordarea, iar starea de spirit se imbunatateste vizibil.

Exercitii de masaj

In cartea intitulata „ Lifting facial prin masaj indian", sotii Kundan si Narenda Mehta, terapeuti in domeniu, care-si desfasoara activitatea intr-un centru londonez de sanatate si frumusete, au dezvoltat o metoda de intinerire a pielii si de indepartare a ridurilor.

Programul de masaj cuprinde grupe de exercitii individuale, dar si un tratament executat de un specialist. Exercitiile de lifting reusesc sa opuna destul de multa rezistenta schimbarilor la nivelul tegumentului si sa mentina mai multa vreme supletea fibrelor componente.

Iata cateva exercitii din programul de relaxare prin care inlaturam incordarea.

1. Vom strange fata, ca si cum am dezaproba ceva timp de cinci secunde, apoi ne relaxam, lasand pielea sa revina la normal, alte cinci secunde. Exercitiul se repeta de cinci ori.

2. Punem mainile pe partile laterale ale capului, la coltul sprancenelor; cu degetele aratator facem miscari circulare, stimuland muschii temporali, situati pe lateralele capului.

3. Respiram adanc, zambim cu gura relaxata, ca atunci cand aflam o veste minunata. Acest exercitiu elimina incordarea profunda si induce o stare de calm si multumire sufleteasca.

4. Plimbam palmele pe obraz, incercand sa indepartam orice urma de incordare prin miscari circulare cu varful degetelor.

5. La finalul acestei grupe de exercitii, ne odihnim palmele cu blandete pe fata pentru a ne incarca cu energie calorica.

Alaturi de exercitiile de masaj, o dieta echilibrata hraneste epiderma cu substantele nutritive esentiale, capabile sa contribuie la producerea de noi fibre.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea