Social

#delta_dunarii #cai salbatici #protectia animalelor

Masacrul cailor salbatici din Delta ar putea fi evitat

Organizatiile non-guvernamentale cer pedepsirea celor care au maltratat caii din Delta Dunarii , iar acum vor sa-i trimita la abator.

Reprezentantii organizatiilor pentru protectia animalelor se opun planului autoritatilor locale de a trimite la abator caii salbatici capturati in Delta Dunarii.

"Oamenii s-au trezit ca sunt proprietarii animalelor si asteapta despagubiri - 100 de lei pentru un cal. Numai ca acesti proprietari au lasat caii fara hrana, i-au lasat sa se bata, iar acum multi dintre ei au plagi sfasiate, primele victime fiind cei 20 de manji", a declarat Kuki Barbuceanu, reprezentantul Vier Pfoten, citat de RomaniaLibera.ro.

"Extractia excesului de cai din zona trebuie facuta, dar nu peste noapte si nu la presiunea unui abator care da un spert consiliului local si care are o pila la autoritati. Este o barbarie ce se intampla acolo", a declarat Liviu Mihaiu , presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta .

Autoritatile de la Directia Silvica Tulcea spun ca nu stiai de planul primariei de a sacrifica caii salbatici pentru carne.

"Noi am aflat din presa. Nu am primit nicio sesizare oficiala. Actiunea de extractie a cailor nu a fost initiata de noi, ci de proprietarii animalelor, care si-au exprimat dorinta de a le vinde. Noi am facut o informare cu privire la faptul ca efectuam analize pentru anemia infectioasa. Primaria din CA Rosetti are in custodie de doi ani un tarc mobil achizitionat de DSV, caii sunt microcipati de colegii de la Oficiul pentru Ameliorare si Reproducere in Zootehnie , iar noi le dam proprietarilor animalelor buletinele de analiza", a declarat directorul -DSVSA Tulcea, Marilena Tertis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea