Social

Martor amenintat cu motorina

Procurorul-Sef al DNA, Daniel Morar , a informat ieri Consiliul Superior al Magistraturii ca o persoana audiata luni in dosarul Zambaccian ar fi fost stropita cu motorina si amenintata in legatura cu declaratiile date anchetatorilor. La iesirea din sala CSM, Morar a spus ca spera sa fie identificat agresorul.
Seful DNA nu a vrut sa divulge identitatea persoanei amenintate, dar nici nu a infirmat ca ar fi vorba despre , fost inspector general de stat la Inspectoratul de Stat in Constructii, audiata luni.
DNA a inceput urmarirea penala impotriva acesteia pentru infractiunea de dare de mita . Fostii sefi ai Irinei Jianu, fostul prim-ministru Adrian Nastase si fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea sint cercetati in acelasi dosar pentru luare de mita si primire de foloase necuvenite .
Ieri, Irina Jianu a fost de negasit la telefon, iar avocatul ei, Petre Buneci, a exclus varianta intimidarii clientei sale.
As fi aflat inaintea procurorului-sef daca s-ar fi intimplat ceva cu clienta mea, a spus avocatul.Seful DNA a fost discret cu informatiile care vizeaza perchezitiile efectuate, in primele trei zile ale saptaminii, la imobilul din Zambaccian.
El nu a vrut sa spuna ce anume ar putea cauta procurorii cu detectorul de metale in apartamentele din Zambaccian. Stim exact ce cautam, concret, si am si gasit o parte. Avem mandate de perchezitie de la judecator si le vom pune in executare, a mai spus Morar. El a aratat ca din DNA nu s-a strecurat nici o informatie de patru-cinci luni de cind a inceput ancheta in acest dosar. De ce nu a iesit absolut nimic pina in momentul in care s-au emis citatii?, s-a intrebat seful DNA.

Ziua si perchezitia

Procurorii DNA au fost ieri cu mandatul de perchezitie pentru a treia oara la imobilul din Zambaccian. Potrivit unor surse judiciare, luni, procurorii nu au putut intra in nici un apartament, deoarece nu era acasa nici unul dintre proprietari. Asa ca au pus sigilii si marti, cind au luat la puricat apartamentul de la etajul doi al avocatei Marieta Anastasescu. Reprezentantii DNA nu au confirmat oficial ce apartamente au perchezitionat si nici care este situatia apartamentului lui , plecat la studii in Italia, sau al celui de-al treilea apartament, detinut de un cetatean grec.
Ieri, in Zambaccian a revenit si sora lui Adrian Nastase, Dana Barb, care mai fusese vazuta intrind in imobil si luni. De data aceasta, ea a fost insotita si de fiul cel mic al familiei Nastase, Mihnea.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea