Social

Martisoarele au "invadat" bulevardele Capitalei

Chiar daca mai sunt cateva zile pana la 1 Martie, Bucurestiul si-a prins deja in piept milioane de martisoare.
si anul acesta, oferta este pe masura buzunarului. Toata lumea are de unde alege, de la martisoare ieftine, de 1 RON bucata, si pana la 50 RON. La Universitate n-ai loc sa arunci un ac. Inghesuiala si forfota. Copii galagiosi care-au iesit de la scoala, batrani si tineri, femei si barbati, tarabe pestrite doldora de martisoare, parfumuri si podoabe din pietre semipretioase .
E greu sa te decizi intre broscute, fluturasi, ingerasi cu pene, trifoi si balerine, litere din argint aurit, brose, felicitari sau ursuleti-breloc. Cel mai mare succes l-au avut pana acum "martisoarele cu poezii", din fata fantanii Universitatii, care costa doar 1 leu. Ideea apartine in totalitate unui tanar bucurestean.
"Poezia este scrisa de mine, iar martisoarele sunt facute din lut, tot de mana mea, ne spune Razvan Olaru. Am de toate felurile: ghiocei, iconite cu Maica Domnului, zodiace. Eu le vand, pentru ca am nevoie de niste bani sa-mi repar casa. Din mai pana in octombrie fac pizza in Italia, apoi ma intorc in tara, vand martisoare si diverse gablonzuri".

Un guitat muzical pentru cea mai draga fiinta

Tarabele de pe trotuarele din Piata Romana sunt la fel de colorate ca si cele de la Universitate. Totusi, cei care se ocupa de confectionarea martisoarelor par ca s-au luat unul dupa celalalt si au iesit la vanzare cu marfa asemanatoare. Doar preturile difera, intre 1 - 10 RON si, pe alocuri, materialul. Fluturi cu aripi din strasuri, margele din piatra sau lut, buburuze , pisicute si sticlute " sporul casei ", umplute artistic cu boia, lapte praf, cafea si mei, la doar 4,5 RON, te imbie pe rand sa le cumperi.
Pe langa obisnuitele felicitari si floricele cu snur alb-rosu, poti gasi si cani "pentru cel mai bun sef", "cea mai frumoasa sotie" sau ravase "pentru cea mai iubita verisoara". Cei care vor intr-adevar sa faca un cadou inedit nu au decat sa cumpere mamei, iubitei sau bunicii un porcusor din plus. Nu e unul obisnuit. Il apesi pe copita stanga, iar, animalul, serios, incepe sa dea ritmat din rat si sa guite un cantecel englezesc despre fericire si iubirea eterna.
Minunea costa insa 55 RON. Dai un ban, dar vei ramane pentru totdeauna in memoria persoanei dragi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea