Social

#cutremur #bucuresti #protectie

Marmureanu (IFP): In Romania pot fi cutremure, dar nu mai mari de 7 grade

Seismologii romani s-au alarmat din cauza cutremurulul de 7,8 grade pe scara Richter produs ieri-dimineata in Indonezia. Acestia spun ca Romania este in directa legatura cu falia tectonica indoneziana , cu toate ca se afla la mii de kilometri distanta, dar ca tara noastra nu va fi afectata de cutremure devastatoare.

Indonezia a fost lovita ieri, putin dupa ora 5 dimineata, de un cutremur de 7,8 grade pe scara Richter, iar locuitorilor le-a fost frica de un eventual tsunami.

Potrivit directorului Institutului pentru Fizica Pamantului , Gheorghe Marmureanu , placa tectonica a Romaniei interactioneaza cu cea din sudul Asiei.

"Pana in 2022 asa va fi acolo. Toata atentia mea este concentrata in acea zona pentru ca este extrem de solicitata seismic. E o miscare tectonica pe care o cunoastem. Din punctul meu de vedere, este foarte bine pentru noi ca se intampla acolo. Este o situatie optimista pentru tara noastra, deoarece sistemul tectonic generat de India si Australia usureaza situatia pentru Romania. Noi suntem legati de ei. si daca lucreaza sistemul acolo, e foarte bine deocamdata, pentru ca ne bazam pe faptul ca nu pot fi toate in acelasi timp", a spus Marmureanu , pentru ziarul Ring.

Directorul Institutului pentru Fizica Pamantului a spus insa ca desi tara noastra se afla intr-o zona seismica extrem de periculoasa, cutremurele care s-ar putea produce aici nu vor depasi 7 grade pe scara Richter.

"Ne putem astepta la un seism puternic dupa 2020", a adaugat Marmureanu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea