Social

#concediu maternal #ordonanta de urgenta #marko bela

Marko Bela: Ordonanta privind concediul maternal nu exista in acest moment

Marko Bela, presedintele UDMR, a declarat marti ca ordonanta de urgenta ce vizeaza concediul maternal nu  a fost inca aprobata si ca pana miercuri vor mai exista discutii intre partenerii de coalitie pe marginea acesteia.

"Ordonanta nu a fost aprobata inca, nu exista inca o OUG. Intr-adevar, in Guvern s-a discutat problema, s-au discutat principiile. (...) Pana maine (n.r. -miercuri) putem discuta inca odata cu partenerii de coalitie, cu primul ministru, cu colegii din Guvern si putem ajunge la o concluzie. (...) Ordonanta in acest moment nu exista, deci avem toate posibilitatile sa discutam", a explicat Marko Bela.

Andreea Paul Vass , consilierul premierului Emil Boc, a declarat la B1TV  ca intr-adevar in sedinta de luni a Executivului nu s-a dat adoptat aceasta ordonanta, subliniind insa ca ministrii UDMR nu au avut nicio obiectie .

"E absolut inexplicabil de ce in sedinta de Guvern partenerii nostri nu au ridicat aceste aspecte. De aceea am discutat si nu putin, s-a discutat extrem de mult si puteau sa-si puna amprenta pe decizia finala. Ori in clipa in care premierul anunta oficial care e decizia Guvernului, in mod evident ca pasul urmator e transpunerea in ordonanta si adoptarea ei maine (n.r – miercuri)", a spus Vass.

In urma cu doua zile, membrii coalitiei au decis ca femeile care vor naste dupa 1 ianuarie 2011 vor beneficia de concediu maternal de 12 luni, iar indemnizatia lunara va avea o valoare cuprinsa intre 600 si 3400 de lei. Mamele vor putea sa-si ia inca 12 luni de concediu legal, insa fara plata. De asemeenea, mamele care se intorc la munca mai devreme, in intervalul de 24 de luni, primesc un bonus lunar de 500 de lei.

In ceea ce priveste concediile si indemnizatiile aflate in derulare, premierul Emil Boc a tinut sa precizeze acestea raman neschimbate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea