Social

#marko bela #explicatii laszlo tokes #atac uniune

Marko Bela asteapta explicatii de la Tokes Laszlo

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, vineri, la Targu Mures, ca asteapta explicatii de la europarlamentarul Tokes Laszlo, care l-a dezamagit din nou dupa ce a atacat Uniunea in timpul campaniei electorale.

"Noi am fost destul de dezamagiti , din punct de vedere moral si etic, atunci cand am vazut ca, dupa ce am avut discutii cu domnia sa legate de o colaborare, in campanie iarasi ne-am trezit ca domnul Tokes este de cealalta parte a baricadei. A sustinut candidatii independenti impotriva candidatilor UDMR. A fost un esec, dar domnia sa trebuie sa ne explice de ce a considerat ca era necesar sa se pozitioneze impotriva noastra.

Nu am primit din partea lui nici explicatii, nici initiative privind un dialog .

Noi nu am initiat pentru ca nu este o prioritate pentru noi un dialog cu domnul Tokes", a afirmat Marko Bela. In timpul campaniei electorale, episcopul reformat Tokes Laszlo a afirmat ca, in mai multe privinte, campania electorala dusa de UDMR aminteste de miscarea culturala Cantarea Romaniei, transpusa in "Cantarea UDMR" si ca Uniunea a patruns in "sanul bisericilor si in scoli" pentru a-si face propaganda .

"Campania electorala a UDMR, in multe privinte, ne aminteste de Cenaclul Cantarea Romaniei, transpus in «Cantarea UDMR», iar felul in care patrund si in sanul bisericilor si in scolile ori sectiile maghiare ne aminteste de versurile «sa nu parasiti Biserica si scoala».

Se folosesc in mod neacceptabil de aceste institutii nationale, aceste metode putem sa le calificam pedofilie politica. In felul cum s-a elogiat Ceausescu se elogiaza in scolile maghiare rolul si gloria UDMR, succesele UDMR dobandite in societatea maghiara", a declarat, in 26 noiembrie, la Sfantu-Gheorghe, episcopul Tokes Laszlo.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea