Social

Marius Daniel Popescu se intilneste cu cititorii sai

institutul francez si revista Observator cultural il prezinta la Bucuresti pe scriitorul Marius Daniel Popescu, laureatul Premiului "Robert Walser" pentru debut in proza. Este prima prezenta in Romania a laureatului acestui prestigios premiu, acordat pentru romane scrise in tari francofone.


Actiunea Institutului Francez si a revistei Observator cultural are loc luni, 24 martie, la ora 13.00, la sediul Institutului Francez, si poata titlul: Sunt un azilant indragostit. Marius Daniel Popescu se marturiseste cititorilor sai francezi si romani/ Je suis un exile amoureux. Marius Daniel Popescu se confesse a ses lecteurs francais et roumains.

Pentru prima oara dupa aparitia romanului La Symphonie du loup, Marius Daniel Popescu va dialoga cu cititorii sai. Romanul La Symphonie du loup a aparut la Paris, in 2007, la Editura Jose Corti si editorii francezi i-au facut deja un al treilea tiraj. Volumul lui Marius Daniel Popescu va aparea in traducere romaneasca la Editura Humanitas, care a obtinut drepturile de editare. La actiunea de la Institutul Francez vor participa: Carmen Musat, Alexandru Musina, Lidia Bodea, Doina Ioanid, Fanny Chartres, Ovidiu Simonca.

La Symphonie du loup a fost scris direct in franceza de Marius Daniel Popescu, care traieste in Elvetia din 1990. La plecarea din tara, nu stia limba franceza . Era poet, frecventase cenaclurile literare de la Brasov, facuse parte din "Grupul de la Brasov", impreuna cu Alexandru Musina - cel care l-a "mosit" literar, Caius Dobrescu , Andrei Bodiu, Marius Oprea . A fost autodidact, a invatat singur mestesugurile limbii franceze. Ambitia sa a fost sa publice la Paris si sa scrie roman. Editorul de la Jose Corti, dupa ce a citit manuscrisul, a fost entuziasmat, si a decis imediat publicarea. La Institutul Francez va fi prezentat si un fragment, in lectura bilingva franco-romana, din romanul lui Marius Daniel Popescu.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea