Social

#vot uninominal #alegeri parlamentare #perdanti

Marii perdanti de la uninominale

Procedura de desemnare a mandatelor de senator sau deputat este foarte complicata si poate da nastere unor situatii in care candidatul cu cele mai multe voturi primite intr-un colegiu pierde locul in favoarea unui candidat situat pe locul doi sau trei.

La nivel de judet, biroul electoral de circumscriptie calculeaza, in functie de coeficientul electoral si de voturile primite de un partid in acea diviziune administrativ-teritoriala, separat, cate mandate de deputat si cate mandate de senator se cuvin respectivului partid. 

Unii candidati au parte de surprize neplacute din cauza acestei proceduri. Chiar daca Adrian Paunescu (PSD) a primit cel mai mare numar de voturi in colegiul din Hunedoara in care a candidat, pierzand in fata lui Cordin Patran de la PD-L.

Corneliu Vadim Tudor, care a incercat din rasputeri sa declare ilegal votul uninominal, a obtinut numai 10% din voturi. In colegiul 20, Gigi Becali a obtinut numai 15%.

Unul dintre vechii lideri ai PNL, vicepresedintele Paul Pacuraru , a pierdut alegerile la Galati. De asemenea, vicepresedintele PNL Norica Nicolai nu mai intra in Parlament, desi a obtinut 45% dintre voturi.

Mai multe detalii despre perdantii votului uninominal in Cotidianul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea