Social

#marian sarbu #apocalipsa sociala #salarii

Marian Sarbu: Nu vom asista la o apocalipsa sociala

Ministru Muncii, Marian Sarbu a asigurat vineri, dupa sedinta de Guvern, ca, desi situatia financiara actuala nu este una tocmai roz, nu trebuie sa se creeze panica deoarece "nu vom asista la o apocalipsa sociala ".

Principalele prioritati, in actuala situatie de criza, sunt mentinerea locurilor de munca si asigurarea unei cresteri a salariilor care sa acopere cel putin rata inflatiei, a spus, vineri, ministrul muncii dupa terminarea sedintei de Guvern si inaintea discutiilor cu sindicatele si patronatele. "Intr-o situatie de criza trebuie sa faci tot ce e posibil pentru a mari salariile astfel incat sa acoperi rata inflatiei", a spus ministrul Muncii, Marian Sarbu, la sediul ministerului.

"Vor fi si majorari salariale in acest an, dar dorim sa pastram un echilibru care sa ajute economia sa functioneze si sa mentinem locurile de munca", a mentionat Sarbu. Ministrul Muncii a mai spus ca, la intalnirea de la Guvern nu s-a discutat despre repartitia pe ministere a bugetului pe 2009, ci doar despre repere legate de indicatorii macroeconomici, cum ar fi cresterea economica, cuprinsa intre 2% si 3% si un deficit bugetar de 2% din produsul intern brut (PIB).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea