Social

Maria Raducanu la legendarul Club Tygmont din Varsovia

Institutul Cultural Roman din Varsovia organizeaza in data de 24 aprilie 2008, la ora 20.00, in clubul varsovian Tygmont, un concert al cunoscutei cantarete de jazz Maria Raducanu .

Maria Raducanu este una dintre cele mai cunoscute soliste de jazz din Romania . Suprinzatoare in ce priveste optiunile de repertoriu, din care nu lipsesc piesele clasice, prelucrarile dupa forme muzicale traditionale si colindele, s-a impus ca un artist exigent , care cauta in muzica esentele originare si mai putin splendoarea formala sau artificiul spectaculos.

Maria Raducanu va concerta impreuna cu Krister Jonsson - chitara (Suedia) si Chris Dahlgren - contrabas (Germania).

Clubul "Tygmont" din Varsovia a fost deschis in 2001 si a devenit rapid o importanta scena de promovare a jazz-ului de buna calitate. Primul concert gazduit aici a fost cel al lui Jerzy Dudu Matuszkiewicz, fondatorul primei trupe poloneze de jazz de dupa razboi, "Melomanii". "Tygmont" este in prezent cel mai frecventat club de jazz din Varsovia si unul dintre cele mai celebre din tara, organizand concerte live cinci zile pe saptamana.

 

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea