Social

"Marele Bucuresti" inghite Oltenita

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat saptamana trecuta un proiect de hotarare privind lansarea in dezbatere publica a unui model de dezvoltare a Zonei Metropolitane Bucuresti in cadrul documentatiei "PATZ - Zona Aglomeratiei Urbane si Zona Metropolitana ale Municipiului Bucuresti, actualizare si analiza, situatie existenta, , reglementari, model digital al terenului, plan de actiune, programe prioritare". Centrul de Planificare Urbana si Metropolitana Bucuresti propune un nou teritoriu de referinta al Capitalei, studiat ca zona metropolitana, care sa inglobeze teritoriul administrativ al Bucurestiului si 93 de unitati teritoriale din judetele Giurgiu, Teleorman, Dambovita, Prahova si Ilfov. Potrivit arhitectului Ligia Ciorcila, dezbaterea publica privind dezvoltarea unei Bucuresti, ce va fi lansata, probabil, pana la sfarsitul acestui an, dupa validarea proiectului de catre Prefectura Capitalei, va urmari aflarea opiniilor populatiei, in special ale localnicilor din zonele care urmeaza sa fie incluse si ale autoritatilor locale, informeaza Rompres. "In functie de parerile celor vizati vom afla daca proiectul nostru, elaborat de un grup de coordonare , format din specialisti in domeniu, va putea fi pus in practica", a precizat Ligia Ciorcila, care lucreaza in cadrul Centrului de Planificare Urbana si Metropolitana Bucuresti.
Potrivit proiectului, orasele atrase in cadrul zonei metropolitane Bucuresti vor fi Oltenita , Buftea, Otopeni, Voluntari, Popesti-Leordeni, Budesti, Fundulea, Bolintin Vale si Mihailesti, numarul comunelor fiind de 84. Printre acestea se afla Afumati, Balotesti, Berceni, Bragadiru, Cernica, Branesti, Chiajna, Chitila, Ciolpani, Ciorogarla , Corbeanca, Glina, Jilava, , Mogosoaia , Pantelimon, Snagov, Tunari, Butimanu, , Tartasesti, Fundeni, Nicolae Balcescu, Adunatii Copaceni, Baneasa, Bolintin Deal. Principiile pentru promovarea acestui proiect vizeaza, potrivit grupului de coordonare, dezvoltarea echilibrata a zonei metropolitane prin stoparea urbanizarii necontrolate, echilibrarea nevoii de dezvoltare economica si sociala cu cea de imbunatatire a calitatii mediului natural printr-o dezvoltare durabila, imbunatatirea calitatii vietii prin realizarea unui habitat superior in conditii diversificate. Proiectul aprobat de CGMB a primit avizele Comisiei Tehnice de Urbanism si al Comisiei Tehnico-Economice din cadrul Primariei Capitalei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea