Social

#migratia marfurilor #migratia persoanelor #document oim

Marea dezordine a migratiilor

Globalizarea a deschis mult mai larg frontierele pentru marfuri decat pentru persoane, dar aceasta inegalitate de tratament nu va mai putea dura mult timp, avand in vedere faptul ca miscarile marfurilor si persoanelor sunt intrinsec legate.

Acest avertisment vine din ultimul raport al Organizatiei Mondiale pentru Migratii (OIM), "World Migration 2008", prezentat la 28 noiembrie , la Geneva, informeaza Agerpres.

Din 1960, comertul mondial s-a dezvoltat in ritm de 5,5% pe an, trecand de la un miliard de dolari exporturi globale la zece miliarde - o rata de crestere cu mult superioara bogatiei mondiale, care a inregistrat in aceasta perioada 3,1% pe an.

Investitiile in strainatate au cunoscut de asemenea o foarte mare crestere din 1980 incoace, atingand in 2005 aproape 916 miliarde dolari. Imigrantii internationali s-au inmultit de o maniera spectaculoasa, recunoaste OIM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea