Social

Maradona se va hrani singur

Diego Armando Maradona "tolereaza lichidele si va incepe sa se hraneasca singur", pentru prima data in cele noua zile de cind a fost internat din cauza unor grave probleme cardiace .

In buletinul medical difuzat zilnic de oficialii clinicii elvetiano-argentiniene din Buenos Aires se precizeaza ca fostul capitan al nationalei Argentinei "respira fara a fi asistat de aparate". Problemele cardiace "ramin stabile" si pneumonia "este tinuta sub control", chiar daca a fost suspendata administrarea anumitor medicamente. "In cadrul unei ameliorari constatate, pronosticurile sint in continuare rezervate", se precizeaza in buletinul medical.

Fiica fostului fotbalist, Dalma, a declarat, duminica, intr-un interviu acordat postului de televiziune "America", ca Maradona "se simte mult mai bine decit atunci cind a fost internat. Atunci avea tuburi pe toate partile, un aparat respirator, o sonda, in timp ce acum dispozitivele sint mult mai lejere", a spus Dalma, care a adaugat ca tatal sau a slabit cel putin zece kilograme in aceasta perioada.

Dalma, in virsta de 17 ani, a cerut presei de scandal sa nu mai publice informatii "inventate" despre starea de sanatate a tatalui sau. "Sint obosita de faptul ca toata lumea spune ca ii este prieten, ca toata lumea il cunoaste, ca toata lumea stie cum se simte. In aceasta situatie, noua ne revine sarcina de a ne apara tatal, mai ales ca momentan nu se poate apara singur", a precizat fiica lui Maradona.

Sotia fostului fotbalist, copiii si parintii sai, sint singurii autorizati sa intre in camera de terapie intensiva in care se afla Maradona, in timp ce zecile de fanatici care il sustin stau in fiecare zi in fata clinicii.

Un membru al familiei a precizat, luni, intr-un interviu acordat postului de televiziune "Todo Noticias" ca Maradona s-a trezit si a stat de vorba cu familia. "Maradona s-a trezit si a putut spune citeva cuvinte copiilor sai", a precizat un ziarist al postului citat, intr-un reportaj despre spitalizarea fostului fotbalist, facind referire la informatiile furnizate de familie.

Trei medici cubanezi, care fac parte din grupul permanent de medici ai lui Maradona, colaboreaza cu doctorii clinicii din Buenos Aires, au confirmat oficiali ai ambasadei Cubei in Argentina. Mai multe surse din presa argentiniana au precizat ca medicii din Cuba au venit in Argentina pentru a-l lua pe Maradona la Havana, cind se va afla intr-o stare ce-i va permite sa calatoreasca. Pe de alta parte, conform canalului de televiziune "Cronica", presedintele Fidel Castro a contactat personal clinica din Buenos Aires dorid sa-si exprime sprijinul fata de fosta sotie a jucatorului, Claudia Villafane, si pentru a se interesa de starea de sanatate a lui Maradona.

Acum 13 ani, Maradona a fost arestat pentru detinere de droguri in cadrul unei operatiuni antidrog. In acel moment, televiziunile au difuzat imagini care au facu inconjurul lumii . Maradona a trebuit sa plateasca o cautiune de 20.000 de dolari pentru a ramine in libertate si o mare parte a bunurilor pe care le detinea au fost confiscate.

Maradona a venit in Cuba in ianurie 2000, dupa prima criza cardiaca pe care a suferit-o intr-o statiune balneara uruguayana din Punta del Este, provocata de o supradoza de droguri.

Maradona a fost ingrijit in Centrul international de sanatate "La Pradera" din Havana de o echipa multidisciplinara de cardiologi, nutritionisti si psihologi cubanezi.

Maradona nu a ascuns faptul ca a ales sa stea in Cuba deoarece regimul comunist ii garanteaza o viata linistita, protejata de insistentele presei. "In Havana am parte de o pace pe care in Argentina nu am avut-o si nici nu o voi putea avea niciodata", a declarat Maradona intr-un interviu acordat televiziunii boliviene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea