Social

Mantale si Videanu, cu pluta

Bucurestiul a fost inundat a doua oara. Autoritatile n-au invatat nimic de la precedentele ploi sau de la cele sapte valuri de inundatii din restul tarii. Stiu doar sa-si paseze raspunderea.

Ieri nu erau siguri nici macar daca Dimbovita a deversat sau de vina a fost numai ploaia.


Lui Videanu-i e rusine de lopata

Pe Adriean Videanu a doua ploaie l-a prins in strainatate. Dar am venit pina seara, se scuza primarul Capitalei. Chiar si seara el a preferat sa stea ascuns, de frica sa nu se interpreteze ca o atitudine politicianista, primarul care da cu lopata, cu cizme-n picioare, cu salopeta -n spate si cu gluga-n cap, a declarat Videanu. In ciuda scandalului iscat de precedentele inundatii, pe tema Apa Nova , primarul nu a promovat in consiliu nici o hotarire menita sa amendeze firma si nici n-a facut demersuri pentru renegocierea contractului, pe motiv ca Apa Nova s-ar putea supara si nu ne-ar mai furniza apa.

Negoita nu are nici un plan

Primarii celor sase sectoare sint sefii comitetelor locale pentru situatii de urgenta. Un ordin dat de Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) in luna mai spune ca fiecare primar ar fi trebuit sa-si elaboreze planuri de interventie pentru diverse situatii de risc si sa-si achizitioneze din bugetele proprii utilaje pentru actiunea in astfel de cazuri. In realitate, ei nici nu stiau de existenta ordinului. N-o sa stam inchisi in birouri sa analizam planuri. Pe o coordonare perfecta, cind ai 300 de litri/mp si-ti mai vin inca 80 de litri, ce poti sa mai faci cu un plan faimos?, oscileaza primarul sectorului 3, Liviu Negoita.

Mantale se plinge ca n-are putere

Mioara Mantale stie pe dinafara Ordinul MAI, dar n-are putere sa-l aplice. Primarii sectoarelor nu si-au facut acele planuri de interventie. Ei trebuie sa actioneze in astfel de situatii, iar daca vad ca nu fac fata trebuie sa apeleze la primarul general sau la prefect. Dar nici prefectul nu are cu ce sa actioneze. Avem aceleasi 60 de masini, vechi de 30 de ani. Pai daca ei cer si acum ajutor la prefectura, pentru o ploaie, atunci la viitura , cind mor oameni, cine ar trebui sa mai actioneze, guvernul?, se revolta Mantale.

Apa Nova nu poate fi trasa la raspundere

Societatea franceza Apa Nova, conform contractului incheiat, trebuie sa construiasca 200 km de canalizare pina in 2010. Pina acum a facut doar 20 km. Dar nu poate fi trasa la raspundere, deoarece contractul incheiat cu primaria o avantajeaza. Firma nu si-a imbunatatit decit comunicarea de la o ploaie la alta, evitind sa mai dea vina pe bucurestenii care au facut dus. Numarul utilajelor a fost acelasi - 30 - cu mentiunea ca nu e treaba noastra sa ne marim numarul de utilaje. Conform contractului, ne achitam de datoria de a monitoriza reteaua de canalizare, zice directorul Giovana Soare.

Apele Romane si ANIF se acuza reciproc

Cristian Teodorescu, responsabilul Apele Romane pe Bucuresti, se disculpa: Noi nu avem utilaje ca sa pompam apa. ANIF e gestionarul sistemului de desecare. Autoritatea Nationala pentru Imbunatatiri Funciare (ANIF), care de 10 zile pompeaza fara succes apa ce balteste peste Giulesti, invoca lipsa de comunicare cu proprietarii apelor. Am mers pe firul apei si am descoperit ca Dimbovita deversase prin trei locuri, iar cei de la Apele Romane nu ne-au avertizat si pe noi, ca sa marim numarul de pompe. Noi scoatem apa, dar sa stim cu ce debit vine. Iar cei care trebuie s-o monitorizeze sint ei, ca ei au apele in administrare. Dar ei nu au nici macar un plan pentru astfel de situatii, capteaza apa si o deverseaza haotic, arunca anatema Ioan Nastea, director in ANIF.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea