Social

#ungaria #proteste #manifestatii #tinutul secuiesc

Manifestatii in Europa si SUA pentru autonomia Tinutului Secuiesc

Proteste pentru autonomia Tinutului Secuiesc au avut loc, duminica, in Ungaria si in orase importante din Europa, precum Londra, Viena, Helsinki, Haga, Munchen Stockholm si Zurich, dar si in America, in apropiere de Casa Alba, la New York, Cleveland, Los Angeles, Toronto si Ottawa.

In Ungaria, peste 1.000 de persoane purtand steagul lui Arpad, simbol al unei dinastii medievale ungare, au protestat in fata Ambasadei Romaniei de la Budapesta.

De asemenea, o mare parte dintre demonstranti au purtat costume populare secuiesti sau au venit imbracati in uniforma de culoare neagra a "Garzilor Patriei din Carpati.

Demonstratia a fost organizata de Asociatia Pro Szeklerland, iar in cadrul acesteia secretarul asociatiei, Lajos Laszlo, a citit un mesaj prin care secuii cer recunoasterea limbii maghiare ca limba oficiala.

"Vrem autonomie, deoarece autonomia este singura solutie acceptabila", a subliniat Laszlo.

Proteste au avut loc si la Targu Mures, unde organizatorii au citit o petitie adresata Guvernului Romaniei, prin care au cerut autonomie teritoriala pentru Tinutul Secuiesc si transformarea acestuia intr-o entitate separata in ceea ce priveste accesul la fondurile UE pentru dezvoltare.

Sursa foto: www.nasul.tv
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea