Social

Mancarea si memoria

Scriitoarea franceza Agnes Desarthe a dat, in 2006, unul dintre bestsellerurile anului, si iata ca traducerea nu a intarziat sa apara in Romania: „Mananca-ma", traducere din limba franceza de Magdalena Raduta, Editura Curtea Veche , Bucuresti, 2007. Myriam, protagonista, isi deschide un restaurant pe o straduta din Paris, numindu-l Chez moi. Clientii sunt diversi, fiecare cu visul lui: studenti la filozofie, un florar, copii din cartier, toti purtand insa pe chip lumina visului care il calauzeste in viata. Toate printre mirosuri si nume de plante exotice : gastronomia nu este o afacere, ci o arta. Gustul, mirosul si aspectul rezoneaza, iar itele vietii se regasesc in frunzele de caprifoi ale salatelor. Myriam are un secret, o fapta impardonabila, si isi cauta echilibrul asa cum cauta echilibrul delicateselor sale. Drumul memoriei este paralel cu cel din farfurie, iar pendularea intre gravitate si ludic face acest roman simpatic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea