Social

#produse alimentare #mancare #aur

Mancarea, la fel de scumpa ca aurul?

Care sunt cauzele scumpirii produselor alimentare? Producatorii si reprezentantii ministerului Agriculturii spun ca valul de scumpiri a produselor alimentare s-a produs ca urmare a cursului firesc al pietei. Problemele vin de la o productie slaba, desi potentialul Romaniei este mult mai mare.
 

Exista o solutie?
 

Se pare ca producatorii au o solutie pentru cresterea cantitatii recoltelor, dar aceasta va fi luata in considerare de abia peste cativa ani. In conditiile acestea, daca nu se amelioreaza situatia, mancarea ar putea ajunge "aur" pentru romani, a declarat pentru Ziare.com, Adrian Radulescu, secretar de stat in ministerul Agriculturii.
 

Recolte duble, potential mai mare
 

Cert este ca daca am avea recolte de doua ori mai mari, pe potentialul pamantului nostru, problema preturilor ar disparea. "La noi recoltele de grau sunt jenante, de 2,5 tone/ ha cand ar putea fi de 4-5 tone. Aceeasi problema o avem si la porumb, unde in loc de 7-8 tone, noi nu reusim sa trecem de 4 tone pe hectar. Daca am avea astfel de recolte, nu am mai discuta de scumpiri si preturi mari ", a declarat pentru Ziare.com, Nicolae Sitaru, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania ( LAPAR ).

Potrivit lui, Romania ar putea fi tara exportatoare daca ar exista strategii agricole pe termen mediu si lung, nu pe cateva luni cam cat este mandatul unui ministru in fruntea ministerului Agriculturii. Acesta afirma ca politicienii isi aduc aminte de agricultura numai in campaniile electorale.


Citeste stirea in intregime pe Imparte.ro - Donatii online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea