Social

#pret #romania #mancare

Mancarea, cu pana la 30% mai scumpa in Bucuresti ca in provincie

Pretul mancarii variaza semnificativ in functie de judet, potrivit statisticilor Ministerului Agriculturii. In Capitala, mancarea este cu 10%-30% mai scumpa ca in provincie .

Ministerul Agriculturii a publicat lista lista preturilor de vanzare ale principalelor produse agricole si alimentare din piete si targuri in perioada 15- 21 februarie . In Bucuresti, majoritatea alimentelor sunt cu pana la 30% mai scumpe ca in provincie, dar locuitorii capitalei pot cumpara lapte la pretul cel mai mic.

Cea mai ieftina carne de porc si de vita poate fi cumparata in judetul Harghita. Aici, carcasa de porc costa intre 5 si 8 lei pe kilogram, iar carnea de vita poate fi gasita la 5,5 lei/kg.

Telemeaua se vinde cu numai 8,5 lei pe kilogram in Gorj, in timp ce in Arges ajunge la 22 lei/kg. Explicatia tine de numarul de ferme de vaci din fiecare judet.

"In Giurgiu exista foarte multe ferme de vaci cu cele mai mari cote de productie de vanzare directa . Argesul este foarte sarac in ferme de vaci de lapte", a declarat pentru Gandul Valentin Blanaru, director executiv APRIL, asociatie care cuprinde 48 de firme de procesare a laptelui si reprezinta 65% din piata de profil.

In Vaslui, gasesti cele mai ieftine mere, cu 1,5 lei pe kg, iar in Valcea poti cumpara cei mai ieftini cartofi, la 0,7 lei/kg.

Datele Institutului National de statistica arata ca, in perioada decembrie 2008-decembrie 2009, pretul fructelor a suferit cea mai mare scadere la nivel national - 11%. Carnea de vaca s-a scumpit in aceeasi perioada cu 6,3%, iar ouale cu 3,4%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea