Social

#medici #infectie #spital

Managerii de spitale, obligati sa ascunda infectiile mortale!

Managerii de spitale din Romania sunt incurajati sa ascunda cazurile de infectie intraspitaliceasca pentru a-si pastra slujba! Potrivit contractului de munca, acestia trebuie sa respecte anumiti parametri sau isi pierd functia.

In spitalele din Romania, managerii raporteaza cat mai putin cazuri de infectii nosocomiale, deoarece prin contractul de munca depasirea unui anumit numar de pacienti infectati duce la scaderea de puncte si la sanctionarea pana la demitere.

La semnarea contractului, managerii sunt obligati sa estimeze cate cazuri de infectii vor avea loc in spital in anul urmator! 

"In cele mai multe contracte, managerii semneaza pentru un procent de 1% de infectii nosocomiale. Daca acest procent este depasit, directorul este sanctionat sau chiar demis. In aceste conditii, managerii prefera, de cele mai multe ori, sa ascunda astfel de cazuri. Ceea ce nu se stie este faptul ca niciun spital din lumea asta nu poate sa nu aiba infectii intraspitalicesti. Ele sunt ceva normal, exista peste tot, insa la noi se ascund sub pres", a explicat, pentru Adevarul, dr. Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului de Urgente Iasi.

Scandalul conditiilor sanitare din spitale a izbucnit dupa ce prim-solista Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) si Alice Roxana Preda (35 de ani) au facut soc septic in urma unor interventii chirurgicale minore la care au fost supuse in Spitalul CF2 .

Cele doua au fost transferate la Spitalul Universitar, unde blocul operator a fost inchis pentru 48 de ore pentru sterilizare.

Geza Molnar, consilierul ministrului Sanatatii, a explicat de la ce a pornit infectia din CF2 , provocata de Burkholderia cepacia, un bacil rezistent la antibiotice.

"Ei faceau sterilizare intr-o fosta magazie, cat o chicineta, pe unde treceau conductele de apa calda si rece care mai erau construite si in spirala, ca sa nu poata fi curatate. Cand depozitezi intr-un loc tehnic lucruri sterile si el se afla la subsolul unei cladiri vechi si ai in jur conducte de apa care atrag condensul si mucegaiul, sa nu te miri ca ai infectii", a declarat dr. Molnar pentru Adevarul.

 

Citeste si

Amelia Antoniu, solista a Operetei Nationale, in coma din cauza unei infectii contractate in spital

Spitalele din Romania te supun riscului infectiilor cu bacterii mortale 

Sotul Ameliei Antoniu: "Doua zile nu i-au facut nimic la spitalul CF2"

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea