Social

Mana dreapta a lui Oprescu e mana stanga a lui Blaga

Unul dintre principalii colaboratori ai candidatului independent Sorin Oprescu este un pedelist. Mai exact un subaltern de-ai lui Vasile Blaga. Il cheama Adrian Thiess si este membru PD-L la Sectorul 4. Il cheama Adrian Ragnar Thiess.

Si are o dubla, dar stranie calitate: este coordonator al campaniei electorale a lui Sorin Oprescu si, in acelasi timp, subaltern al lui Vasile Blaga in PD-L. Interesanta poveste a lui Thiess merge si mai departe: el a fost in 2001 consilierul presedintelui Ion Iliescu la Palatul Cotroceni, iar in 2004 candidat al PD-L pentru Camera Deputatilor.

In urma cu cateva zile, Cotidianul prezenta oamenii din jurul candidatului indepent pentru Primaria Capitalei, Sorin Oprescu, din seara anuntarii rezultatelor exit poll pentru Bucuresti. Unul dintre acestia era Adrian Thiess, dar in imediata apropiere a lui Oprescu mai puteau fi vazute si alte personaje interesante, precum Aurel Vlaicu (colaboratorul lui Viorel Hrebenciuc de la Camera Deputatilor), George Comsa (fost colaborator al principelui Radu Duda ) sau Victor Dumitriu (fost secretar de stat in guvernul Nastase).

Adrian Thiess sustine ca a ajuns in stafful de campanie al lui Oprescu ca urmare a prieteniei care il leaga de Victor Dumitriu, seful campaniei lui Oprescu. „Este cel mai bun prieten al meu si am hotarat sa il sustin, mai ales ca echipa era formata doar din oameni tineri“, ne-a explicat Thiess.

Thiess recunoaste insa ca este si membru PD-L Sector 4. Adica este subordonat pe linie de partid al lui Vasile Blaga, contracandidatul lui Oprescu de la Bucuresti. In 2004, Thiess a candidat din partea Aliantei D.A. pentru Camera Deputatilor, pe listele de la Bucuresti, iar astazi este primul pe lista de asteptare.

In mod normal, Thiess ar trebui sa devina deputat al PD-L, un loc de deputat la Bucuresti fiind liber in urma demisiei deputatului Nicolae Bara. Numirea lui Thiess in functia de deputat ar trebui semnata de Vasile Blaga, in calitate de sef al PD-L Bucuresti si secretar general al partidului, respectiv aprobata de fostii copresedinti ai Aliantei D.A., Emil Boc si Calin Popescu Tariceanu.

„Sunt membru al PD-L Sector 4. Sunt in continuare membru, daca nu m-or fi dat afara, dar nu vad de ce ar fi o problema in sensul acesta. Este primul partid politic din care am facut parte“, declara Adrian Thiess pentru Cotidianul . Seful direct al lui Thiess este Romeo Raicu, presedintele PD-L Sector 4. „Imi aduc aminte ca a facut parte din organizatia noastra. Nu stiu insa ce statut mai are acum“, spune Raicu.

Thiess sustine ca, desi se ocupa de campania contracandidatului lui Blaga pentru Primaria Capitalei, a ramas in continuare in relatii bune cu acesta. „Eu cu Vasile Blaga ma cunosc nu de ieri. Cu Vasile Blaga am fost in relatii foarte apropiate. Nu vreau sa comentez mai mult de atat. Il cunosc din campania din 2004. Nu cred ca Vasile Blaga ar avea o problema cu mine si ca nu m-ar pune pe lista. M-am intalnit cu Vasile Blaga pe trotuar la Buftea, la finala PRO TV din primul tur.

Nu ne-am injurat. Din contra. Ne-am dat mana, i-am urat succes“, povesteste Thiess. Nu vrea sa devina insa deputat. Vasile Blaga ne-a raspuns prin intermediul consilierului sau de presa ca nu il cunoaste pe coordonatorul campaniei lui Oprescu si nu stie ca acesta sa fie membru PD-L: „Nu e adevarat. Nu am auzit de el“.

Adrian Thiess are un trecut politic cu adevarat interesant. Inainte de a deveni candidat al Aliantei D.A., el a fost consilierul presedintelui Ion Iliescu. „Am fost consilierul personal al presedintelui Ion Iliescu pana in septembrie 2001. Nu am fost inregimentat politic.

Nu m-a interesat la acea data sa fac parte dintr-un partid politic. Nu eram nici angajat al Administratiei Prezidentiale. Consilierii personali nu erau remunerati“, afirma Adrian Thiess. El sustine ca l-a intalnit pe Iliescu in 2000, pe vremea in care Iliescu era doar candidat si a fost invitat in Germania de un mare concern bancar.

„Atunci eu locuiam in Germania. M-am ocupat de coordonarea acelei vizite si asa am intrat in legatura cu Iliescu“. Propunerea de a deveni consilier a venit din partea fostului sef al statului. „Am acceptat propunerea domnului Iliescu pe la jumatatea lunii februarie 2001. La mijlocul lunii septembrie m-am retras. Am preluat conducerea celui mai mare concern de real-estate din Europa“, mai spune Adrian Thiess.

Adrian Thiess, afacerist prosper

Adrian Ragnar Thiess este un om de afaceri prosper, care a investit in mai multe domenii de activitate. Firma Otto, companie germana de comert prin catalog, isi desfasoara activitatea in Romania prin firma Adra Retail, unde este actionar Thiess. Impreuna cu omul de afaceri Florin Suicescu si un fond de investitii, Thiess detine canalul de televiziune TeleShop 24, post de televiziune care are ca obiect de activitate comertul.

Thiess este actionar si la firma Eurostar Catering Expres, operatorul national pentru serviciile de catering mobil in toate trenurile de rang superior din Romania: Sageata Albastra, rapid si accelerat. Thiess detine impreuna cu sotia sa, Elena Delia, inca trei firme: Dental Center 2001, Dental Expert Center si Casa Elegance D&A 1874.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea