Social

#depresie #boli psihice #super-mame #mamici perfecte

Mamicile perfecte, in pericol! Vezi ce au de spus expertii despre super-mame

Mamele perfecte se supun unor riscuri nebanuite, au constatat cercetatorii de Universitatea din Michigan. Noile studii efectuate de acestia indica un risc de aparitie a unor afectiuni psihice la mamele care isi fac prea multe griji pentru copii.

"Stresul constant pentru a fi un parinte perfect le poate aduce pe mame in pragul depresiei", considera cercetatorii. Incercarile de a opri copilul din plans in public sau de a-l potoli atunci cand face nazbatii pot dubla nivelul de stres prin care trece o mama ce se vrea perfecta.

113 mamici au raspuns intrebarilor studiului, iar psihologii au constatat ca sentimentul de vinovatie este resimtit de mame atat din cauza comportamentului public al copilului, cat si prin prisma punerii unor nevoi personale in fata nevoilor micutului.

Pragul depresiei este atins de mamele aflate la prima nastere abia la varsta de 4 ani a copilului. Un alt studiu efectuat in Australia a indicat faptul ca o treime din tinerele mame se confrunta cu stari depresive atat in timpul graviditatii, cat si la 3-4 ani dupa nasterea copilului.

Sursa foto: blog.timesunion.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea