Social

#greva fiscala #copil #mama

Mamele sunt pregatite de greva fiscala

Reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului ii face pe parinti sa dea statul in judecata si sa apeleze la greva fiscala ca masura de protest.

Masura de reducere a indemnizatiei pentru cresterea copilului la un singur an cu plafon de 3.400 de lei pe luna, sau 1.200 de lei lunar pentru doi ani, i-a revoltat pe parintii romani.

Ana Maita , presedintele Asociatiei " Mame pentru Mame ", sustine ca statul va pierde mai mult decat ar putea economisi prin aceste masuri.

"Vor avea niste pierderi bugetare enorme, pentru ca femeile afectate, cu venituri mari, care sunt informate si inteligente si care faceau parte din categoria contribuabililor generosi, nu vor mai da bani la bugetul statului", a explicat Ana Maita, citata de EVZ.ro.

Masura ar putea duce la procese colective impotriva statului si la cresterea muncii la negru.

"Daca faceau un studiu de impact, ar fi vazut in cine dau cu reducerea indemnizatiei. Cand dai in prostime e usor, pentru ca nu stie sa reactioneze, insa cei cu studii superioare vor reactiona in concordanta cu masurile usturatoare", a mai spus Maita.

Multe din mamele afectate de masura "au anuntat ca vor initia o greva fiscala pentru a penaliza guvernul", a mai spus presedintele Asociatiei "Mame pentru Mame".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea