Social

#salarii #salarii bugetari #crestere salarii bugetari

Majorarea salariilor bugetarilor a fost aprobata de Senat

Senatul a adoptat, luni, recuperarea taierilor salariale ale bugetarilor in doua etape: de la 1 iunie 2012, respectiv de la 1 decembrie 2012.

S-au inregistrat 84 de voturi "pentru" si doua abtineri.

Astfel, de la 1 iunie 2012 cuantumul brut al salariilor de baza din sectorul de stat se majoreaza cu 8% fata de nivelul acordat pentru luna mai 2012. De asemenea, de la 1 decembrie 2012 salariile vor fi cu 7,4 procente mai mari decat cele din luna noiembrie, se arata in proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 19/2012 privind aprobarea unor masuri pentru recuperarea reducerilor salariale.

Acelasi mecanism de crestere este valabil si pentru sporurile, indemnizatiile si compensatiile pentru personalul platit din fondurile publice, pentru personalul didactic si auxiliar din invatamant, pentru personalul din cadrul autoritatilor si institutiilor publice finantate din venituri proprii si aflate in subordinea Guvernului.

Masura se aplica si in cazul contributiei lunare de care beneficiaza personalul neclerical angajat in unitatile care apartin cultelor religioase.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea