Social

#pensii #marian sarbu #crestere #fmi #imprumut

Majorarea cu 2% a pensiilor pana la sfarsitul anului

Ministrul muncii, Marian Sarbu , a confirmat majorarea cu 2% a pensiilor din luna octombrie a acestui an, crestere care nu este legata de imprumutul de la FMI.

Dupa cresterea din 1 aprilie, cand valoarea punctului de pensie a crescut cu 3%, de la 697,5 lei la 718,4 lei, in octombrie va fi operata inca o crestere, valoare urmand sa devina 732,8 lei.

Guvernul va constitui un grup de lucru interministerial coordonat de Ministerul Muncii, care va discuta viitoare lege a pensiilor.

"Grupul de lucru are sarcina de a elabora principiile viitoarei legi a pensiilor, care va include si legile speciale de pensionare, pana la 15 mai. Ca si in cazul principiilor legii salarizarii, acestea vor fi aprobate apoi de catre Guvern", a declarat, miercuri, consilierul pe probleme sociale al primului-ministru, Mihai Seitan , citat de Gardianul.

Premierul a subliniat in mai multe randuri importanta legii pensiilor si faptul ca ea nu va fi afectata de imprumutul cu FMI. Guvernul vrea adoptarea ei pana la sfarsitul anului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea