Social

#abilitati maimute #inteligenta maimute #achizitii #preturi #maimute

Maimutele, mai abile decat oamenii. Iata domeniul la care ne depasesc cu brio

Faptul ca primatele sunt foarte asemanatoare oamenilor nu mai e o necunoscuta. Insa atunci cand ajung sa devina mai inteligente decat noi putem vorbi despre un lucru inedit. Cercetatorii au demonstrat faptul ca maimutele stiu sa aleaga si sa cheltuiasca banii mai bine decat oamenii!

Oamenii pot fi pacaliti cu usurinta de un pret crescut crezand ca el reflecta si calitatea unui produs. Nu si maimutele! Potrivit dailymail.co.uk, un grup de cercetatori americani a infiintat o "piata" in care maimutele au fost instruite sa faca cumparaturi folosind jetoane de diferite valori. Ele puteau "cumpara" fie gheata aromata, fie jeleuri ori suc. Specialistii au constatat ca primatele au inteles rapid diferenta de pret dintre bunuri si nu s-au lasat seduse de costul crescut al unui produs, ci au fost mai degraba tentate sa achizitioneze bunurile mai ieftine.

Studii anterioare au demonstrat faptul ca oamenii, spre exemplu, considera mai bun acelasi vin daca e turnat dintr-o sticla scumpa, fiind usor ademeniti de ambalaj. Ceea ce in cazul maimutelor s-a dovedit a fi o alegere mult mai rationala.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea