Social

#biometric #maidanez #caine

Maidanezi biometrici in Capitala

Animalele comunitare din sectorul 1 al Capitalei vor putea fi recunoscute biometric . Primarul Andrei Chiliman vrea ca pisicile si cainii fara stapan din sectorul sau sa fie sterilizati si monitorizati cu ajutorul microcipurilor. O astfel de idee nu este prima de acest fel - si Sorin Oprescu, si Traian Basescu au vrut sa aiba un control clar asupra patrupedelor insa initiativele lor s-au impotmolit.

Prin noua hotarare a consiliului local, aprobata si de edilul sectorului 1, care va fi pusa in aplicare de pe 3 octombrie, patrupedele care nu apartin unei rase pure si vor fi gasite in sectorul 1, vor fi inregistrate intr-o baza de date si vor primi un microcip in urechi pentru a fi recunoscute dupa aceea de catre reprezentantii Serviciului Politia Animalelor .

In plus, bucurestenii care au adoptat animale de pe strada vor trebui sa le declare Politiei Comunitare. "Cei care au adoptat animale de pe strada ori din fata blocului vor fi obligati sa le declare politiei comunitare in termen de un an (pentru caini) sau doi ani (in cazul pisicilor), de la data intrarii in vigoare a hotararii, pentru ca patrupedele sa fie identificate si astfel, sa fie monitorizare. Asta, intrucat in baza de date vor fi inscrise numele si prenumele proprietarului, domiciliul, numarul de telefon al acestuia, adresa la care se afla animalul, datele sale de identificare (specie, rasa, culoare, talie, sex, varsta), data luarii acestuia in evidenta si zona in care a fost microcipat”, au explicat pentru Evenimentul Zilei reprezentantii primariei.

Potrivit noului act normativ al Primariei sectorului 1, cei care vor refuza sa-si inregistreze animalele in baza de date risca amenzi de pana la 800 de lei, iar cei care se vor opune “microciparii” ar putea fi amendati cu sume cuprinse intre 1.000 si 2.000 de lei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea