Social

Maicuta de la Tanacu a murit violent

Maicuta Irina Cornici a murit din cauza tratamentelor inumane la care a fost supusa. Este concluzia la care a ajuns Comisia Superioara de Medicina Legala in cazul calugaritei de la Manastirea Tanacu a carei moarte a cutremurat opinia publica internationala vara trecuta .

Legistii au analizat din nou toate probele, dupa ce un expert independent afirmase ca moartea a fost provocata de o doza prea mare de adrenalina administrata in timpul manevrelor de resuscitare.

Potrivit lui Vladmir Belis, membru al Comisiei care a analizat acest caz, nu exista nici o indoiala ca legarea victimei si lipsa mancarii si a apei sunt o forma de tortura la care nimeni n-ar fi rezistat.

Specialistii mai precizeaza ca nu se poate spune ca bronhopneumonia incipienta descoperita la autopsie ar fi grabit sau ar fi provocat decesul.

De asemenea, in raport se spune ca nu exista nici un act medical care sa puna la indoiala faptul ca maicuta Irina Cornici era deja moarta atunci cand a venit salvarea. Femeia, se arata in concluzii, era intr-o stare foarte alterata, asa ca sansele de resuscitare erau nule.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea