Social

Mai putini someri in Romania in urmatorul trimestru

Incepe sezonul angajarilor in Romania. Aceasta este prognoza angajatorilor din tara noastra care estimeaza ca trimestrul viitor vor avea cu 36% mai multi angajati fata de primele trei luni ale acestui an. Cele mai multe recrutari sunt anticipate a se desfasura in sectorul constructiilor, in industria extractiva si in domeniul hotelurilor si al restaurantelor. Estimarile apar precizate intr-un studiu dat publicitatii astazi de Manpower Romania, intitulat "Perspectivele angajarii de forta de munca", care a fost realizat acum pentru prima data in Romania. Asa cum rezulta din acest studiu, 43% dintre firmele romanesti vor sa faca mai multe angajari in cursul trimestrului urmator, ea mai mare valoare a previziunii de angajare , de 54%, fiind raportata de angajatorii din constructii, lucru care poate fi considerat normal avand in vedere faptul ca odata cu venirea primaverii incepe si sezonul constructiilor. Acest domeniu este urmat de industria hoteliera, cea a finantelor, asigurarilor, serviciilor imobiliare si de afaceri. De cealalta parte, angajatorii din industria energiei electrice, gaze si apa sunt cel mai putin optimisti , raportand o previziune de angajare de doar cinci procente in urmatoarele trei luni ale anului. In ceea ce priveste structurarea pe regiuni, angajatorii din nord-vest raporteaza cea mai optimista previziune de angajare pentru al doilea trimestru al anului 2008. In Bucuresti si Ilfov, precum si in regiunile de sud si sud-est, firmele anticipeaza o crestere a numarului de personal cu 40%, iar angajatorii din zonele de nord-est si vest sunt mai putin optimisti.

Romania, in top la angajari

Acest studiu a cuprins 32 de tari, dintre acestea Romania fiind cea care ocupa locul doi in ceea ce priveste cresterea ratei angajarilor, dupa Singapore, care a estimat o rata de angajare de 60%, pentru trimestrul al doilea al anului. De cealalta parte se afla Italia si Spania, care au estimat ca rata de angajare va creste cu doar un procent, Franta si Irlanda, cu cinci procente, si Marea Britanie, cu sase procente. Studiul "Perspectivele angajarii de forta de munca" a fost realizat pe baza de interviu, pe un esantion reprezentativ de 841 angajatori romani, care au raspuns la intrebarea - "Cum anticipati evolutia angajarilor totale, in locatia dumneavoastra, pe durata a trei luni, pana la sfarsitul lunii iunie 2008, in raport cu trimestrul actual ?". Studiul Manpower este realizat de o companie independenta din Alglia si aduna date de la peste 55.000 de angajatori publici si privati, din 32 de tari si teritorii. Romania a participat pentru prima data, in 2008, la acest studiu, alaturi de Polonia si Cehia. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea