Social

# ajutoare sociale #guvern #ministerul muncii #bani #buget #lege

Mai putine ajutoare sociale pentru romani

Ministerul Muncii a finalizat Legea asistentei sociale , astfel ca doar cei foarte saraci vor mai primi ajutoare de la stat. Guvernantii avertizeaza ca plata prestatiilor sociale nu va mai fi suportata doar din bugetul statului.

Guvernul propune ca plata ajutoarelor sociale sa fie suportata in proportie de 50% de bugetele localte. Ministerul Muncii a declarat ca cele 54 de ajutoare sociale vor fi regrupate in 9 tipuri de ajutoare.

Venitul minim de insertie va inlocui trei prestatii sociale: venitul minim garantat, ajutoarele de incalzire si alocatia de sustinere a familiei. Nu va mai exista o suma fixa a ajutoarelor, ci un plafon maxim. Cuantumul se va stabili plecand de la nevoile solicitantului.

Viitorii beneficiari ai ajutoarelor sociale vor completa un formular unic. Incadrarea intr-un anumit tip de ajutor social se va face in functie de venituri, de bunurile avute in proprietate si de situatia familiala.

In proiectul de lege se mai precizeaza ca cei care vor refuza un loc de munca sau sa mearga la cursuri vor pierde ajutorul social.

In prezent, in Romania peste 13 milioane de persoane beneficiaza de diverse forme de ajutor social . Statul cheltuieste anual aproximativ 9 miliarde de lei pentru ajutoarele sociale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea