Social

#marire pensii #plafon pensionare #pensionare #pensii

Mai multi bani pentru pensionari! Cine se incadreaza in noul plafon

Vesti bune pentru pensionarii din Romania. Senatorii au decis ca acestia sa beneficieze de un cuantum de 80% din salariu precum si plafonarea pensiei la cuantumul de 100% din baza de calcul.

In noul sistem de plafonare se incadreaza militarii, politistii si functionarii publici cu statut special, si cu o vechime de minim 25 de ani in functiile respective. Desigur, acestia trebuie sa iasa la pensie la varsta prevazuta de lege.

La calcularea pensiei se vor lua in calcul doar doar salariile lunare brute realizate, fara includerea sporurilor si a altor drepturi banesti de care beneficiaza militarii, politistii si functionarii publici cu statut special, potrivit libertatea.ro.

De asemenea, ordonanta mai stabilea ca militarii, politistii si functionarii publici cu statut special, cu vechime cumulata de cel putin 25 de ani, vor beneficia, la implinirea varstei prevazute de lege, de pensie de serviciu, in cuantum de 65% din baza de calcul.

Sursa foto: someseanul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea