Social

#2009 #sarbatori legale #zile libere

Mai multe zile libere in 2009

In 2008, romanii au fost printre ultimii in Europa in ceea ce priveste numarul de sarbatori legale. Din 2009, vom avea in total 11 zile libere, cu trei mai multe ca in acest an.

Conform noilor reglementari legislative, romanii vor avea mai multe zile libere considerate sarbatori legale, incepand cu anul viitor. Doua noi sarbatori legale au fost adaugate in Codul Muncii : Rusaliile si Adormirea Maicii Domnului.

Zilele libere de care romanii se vor bucura in 2009 sunt:

- 1 si 2 ianuarie
- prima si a doua zi de Paste (19 si 20 aprilie)
- 1 mai
- prima si a doua zi de Rusalii (7 si 8 iunie)
- 15 august, Sfanta Marie Mare
- 1 decembrie, Ziua Nationala
- prima si a doua zi de Craciun

Mai multe minivacante

Dupa ce incepem anul cu 4 zile libere (1 si 2 ianuarie, urmate de sambata si duminica), vom avea parte de un sfarsit de saptamana mai lung si la inceputul lui mai, deoarece 1 mai se va sarbatori vineri.

Un alt weekend extins va fi la inceputul lui iunie, de Rusalii. Una din zilele libere va fi duminica, 7 iunie, dar romanii nu vor munci in ziua urmatoare, luni, 8 iunie.

Noul proiect de lege privind codul muncii ne aduce in rand cu alte tari europene. Adormirea Maicii Domnului este o zi libera in alte 10 tari din Uniunea Europeana si la sugestia presedintelui Traian Basescu va fi si la noi, informeaza Adevarul.

Craciunul si Anul Nou vor fi sarbatorite in zile de vineri in 2009, iar Ziua Nationala, intr-o marti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea