Social

Mahalaua tiganilor romani din Catalunia

Cea mai mare comunitate de tigani romani se afla in apropiere de Barcelona, la Badalona, in cartierul Sant Roc . Aici traiesc 1.200 de tigani romani, scrie spaniolul El Periodico. Lumea nu-i priveste cu ochi buni.
Nu lucreaza si multi isi petrec ziua pe strada. "La prima ora, zeci de femei rrome isi iau bebelusii in brate si pleaca la Barcelona, la cersit. Copiii mai mari spala uneori masini, la semafoare. Barbatii se aduna in piata, unde joaca fotbal" scrie El Periodico.

DE LA SEF LA ARESTAT

Barbatii traiesc din banii adusi de nevestele si odraslele lor. Asa cum s-a intamplat cu trei cupluri arestate recent la Barcelona. Printre retinuti se afla si Gheorghe Cercel, presedintele Asociatiei Romano-Catalane Tandarei , dupa numele orasului din care provin rromi din zona. Fiul sau, Ion, ii ia apararea: "Nimeni nu-i obliga pe copii la nimic". Cercel sta intr-un apartament cu alte 11 persoane. Muncesc trei si castiga 1.200 de euro, din care 750 reprezinta chiria. "Problema cu unii tigani care vin in Spania e ca isi aduc cu ei familiile de la inceput, fara sa aiba traiul asigurat. Marginalizati in Romania, gasesc aici locul ideal pentru furturi si cersetorie ", scrie cotidianul spaniol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea