Social

#virgil magureanu #ion iliescu #revolutie 1989

Magureanu: Se stia ca Iliescu va fi presedinte inca din 1987

Fostul sef al SRI, Virgil Magureanu , publica, miercuri, volumul "De la regimul comunist la regimul Iliescu", in care scrie despre implicarea Rusiei in revolutia din 1989 si despre faptul ca Ion Iliescu "nu a avut suficient curaj".

Ion Iliescu a fost ales de Moscova pentru a conduce Romania, "se stia ca el va fi succesorul lui Ceausescu inca din 1987, cand Gorbaciov a vizitat Romania", iar Revolutia din 1989 a fost "o lovitura militara de stat reusita partial", afirma Virgil Magureanu.

Magureanu spune ca scenariul declansarii "Revolutiei" a vizat mai multe orase, Iasi, Cluj, Brasov, dar s-a ales zona de Vest, recte Timisoara, pentru ca era mai accesibila mass-media straina. Magureanu sustine ca lui Ceausescu i s-a explicat de catre Gorbaciov, in ziua de 5 decembrie 1989, ca "Romania va fi teatrul unor schimbari".

"Atunci a inteles Ceausescu si atunci a folosit pentru prima oara cuvantul tradare". O alta bomba a lui Magureanu: "Calendarul schimbarilor care se vor produce in Europa de Est, inclusiv Romania, cu concretizari aparte, inclusiv in ceea ce priveste datele, zilele, nu zic orele, dar zilele cand urma sa se declanseze actiunea in Romania, era stabilit inca din septembrie 1989".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea