Social

Magistratii protestatari sint tinuti la secret

Listele cu magistratii care au semnat protestul inaintat CSM impotriva declaratiilor facute de presedintele Basescu sint tinute la secret. Unii judecatori au semnat ca primarul, crezind ca e vorba de mariri salariale, nu de acuzatiile de coruptie ale presedintelui.

Asociatia Magistratilor din Romania refuza sa faca publice listele cu magistratii care au cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu declaratiile facute de presedintele Traian Basescu. viorica costiniu ( foto ), presedintele AMR, declara de citeva zile ca nu le are asupra sa, iar ceilalti membri din conducerea asociatiei spun ca nu le pot da fara acordul presedintelui Costiniu.

Ministerul Justitiei acuza

Pe de alta parte, listele cu magistratii protestatari au ajuns si la CSM. Numai ca reprezentantii acestei institutii au declarat ca nu le pot face publice fara voia sefului, Iulian Gilca, ieri el nefiind de gasit. Faptul ca de citeva zile atit AMR, cit si CSM ezita sa puna la dispozitia presei listele, ar putea avea legatura cu acuzatiile aduse de unul dintre consilierii ministrului Justitiei, Monica Macovei. Avem informatii ca multi dintre magistratii protestatari nu au stiut ce semneaza, spune Cristian Danilet, consilier in cadrul MJ. Declaratiile sale au fost confirmate de unii dintre judecatorii care au semnat si ale caror nume le-am obtinut neoficial. La noi a ajuns doar un tabel si am crezut ca e vorba despre maririle de salariu pe care ni le dorim de ceva timp si, sinceri sa fim, nu am stat prea mult sa ne gindim, spun unii judecatori, care prefera sa ramina anonimi. Ei povestesc cum la instante nu a ajuns si continutul protestului. Presedintele AMR, Viorica Costiniu, a negat ca in instante ar fi ajuns doar un tabel pentru semnaturi. Nu comentez declaratiile domnului Danilet si nici ale magistratilor, pentru ca nu sint reale. Am trimis inclusiv protestul, a spus presedintele AMR.

Doua petitii

Protestul judecatorilor la acuzatiile presedintelui ca exista coruptie in instante a pornit de la Cluj si Mures. In acelasi timp, AMR Bucuresti a avut un protest diferit fata de cele doua filiale. Daca magistratii din provincie au explicat exact care e supararea lor in privinta declaratiilor lui Basescu, presedintele AMR la nivel national, Viorica Costiniu, a cerut CSM doar solutionarea diferendului generat de presedintele Romaniei.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea