Social

#dan nica #catalin predoiu #csm #demitere #emil boc #legea salarizarii

Magistratii nu renunta la salarizarea speciala

CSM refuza in continuarea aplicarea legii salarizarii unice pentru magistrati desi prim ministrul i-a amenintat cu demiterea pe cei ce se opun.

Emil Boc i-a somat din nou pe reprezentantii ministerelor care s-au declarat impotriva implementarii legii unitare de salarizare , spunand ca "cine nu este de acord cu aceasta lege sa isi dea demisia".

Consiliul Superior al Magistraturii nu a trimis nici la discutiile de marti reprezentanti si insista asupra exceptiei justitiei.

"Adunarile Generale ale judecatorilor au mandatat CSM sa nu participe la elaborarea proiectului Guvernului, ci sa elaboreze un proiect distinct de lege a salarizarii in sistemul judiciar, in acord cu normele europene referitoare la independenta justitiei ", a spus judecatoarea Cecilia Moraru, purtator de cuvant al CSM, pentru Cotidianul.

Ministrul Justiei , Catalin Predoiu , vede ca o posibila solutie echivalarea pozitiilor inaltilor magistrati cu "cele ale demnitarilor alesi sau numiti, respectiv parlamentari sau ministri", a explicat Predoiu. 

La interne, Dan Nica, s-a declarat un sustinator al modelului existent in Germani al salarizarii unice, dar nu a dat detaliile despre sistemul acceptat conform normelor UE.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea