Social

Magistratii ICCJ dau astazi verdictul final in dosarul "Tiganca imputita"

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie vor da azi sentinta definitiva, in dosarul " Tiganca imputita ". La 19 decembrie 2007, Curtea de Apel a dat castig de cauza Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, in procesul in care Traian Basescu a contestat avertismentul primit, dupa ce a jignit-o pe jurnalista Andreea Pana.

Incidentul s-a petrecut pe 19 mai anul trecut, chiar in ziua referendumului privind demiterea presedintelui. Episodul a avut loc intr-un hypermarket din Capitala si i-a avut protagonisti pe Traian Basescu si ziarista Andreea Pana.

Lucrurile au luat o alta turnura dupa ce presedintele i-a smuls telefonul jurnalistei si a urcat in masina, unde a continuat discutia cu sotia sa, Maria Basescu. In timpul conversatiei cu sotia sa, presedintele a numit-o pe ziarista " tiganca imputita".

Patru zile mai tarziu, Consiliului National pentru Combatarea Discriminarii i-a dat lui Traian Basescu avertisment public pentru atitudinea fata de ziarista Andreea Pana. Presedintele a contestat insa decizia Consiului la Curtea de Apel.

Aici, magistratii au considerat ca publicul are dreptul sa fie informat, inclusiv despre viata privata a presedintelui, iar expresia "tiganca imputita" este un act de discriminare. Traian Basescu nu s-a impacat cu sentinta Curtii de Apel si a facut recurs la Inalta Curte la Casatie si Justitie, care va da astazi sentinta definitiva in acest dosar.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea