Social

Magazinele din mediul rural vand marfuri expirate

Un control recent facut de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Galati a scos la iveala faptul ca majoritatea magazinelor din mediul rural aveau expuse la vanzare marfuri iesite din garantie chiar si de un an de zile, transmite corespondentul Mediafax.

Au fost identificate cu probleme ingrediente alimentare, preparate din carne, peste, produse de morarit -panificatie. Si nu expirate de o zi-doua, am avut cazuri in care am gasit produse zaharoase expirate de aproape 12 luni, a declarat, sambata , corespondentului Mediafax, Marioara Gatej, inspector-sef in cadrul OJPC Galati.

Ea a spus ca in majoritatea unitatilor controlate au fost gasite macar cateva marfuri iesite din perioada de garantie. In urma controlului, au fost oprite definitiv din comercializare produse alimentare in valoare de 4.457 RON.

Verificarile efectuate in luna mai de inspectorii OJPC Galati au dus la scoaterea de la comercializare a unor produse in valoare de 2 miliarde de lei vechi. Suma sanctiunilor totale aplicate luna trecuta a fost de 425 milioane lei vechi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea