Social

# atentionare de ultima ora #atentionare de calatorie #calatorii strainatate

MAE, atentionare de calatorie, de ultima ora! Ce trebuie sa stii daca urmeaza sa pleci in strainatate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de calatorie pentru romanii care urmeaza sa plece in strainatate. Astfel, MAE le recomanda acestora sa renunte la calatoriile neesentiale in strainatate. Recomandarea vine in contextul evolutiei pandemiei de coronavirus, precum si al masurilor adoptate de autoritatile romane pentru limitarea raspandirii infectiei cu noul coronavirus.

 

“Ministerul Afacerilor Externe le recomanda cetatenilor romani sa analizeze oportunitatea oricarei deplasari in strainatate in contextul actual si sa efectueze numai calatoriile care sunt considerate esentiale”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de MAE.

“Printre masurile adoptate de autoritatile romane, se regaseste si cea a constituirii si actualizarii periodice a listei tarilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune masura autoizolarii pentru toate persoanele care sosesc in Romania din tarile/zonele respective.

Avand in vedere faptul ca lista mentionata este actualizata saptamanal de catre Institutul National de Sanatate Publica din Romania, MAE subliniaza ca exista posibilitatea ca anumite state/zone sa fie incluse de catre autoritatile romane pe lista tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, trebuie avut in vedere faptul ca zborurile catre/dinspre statele/zonele respective pot fi anulate”, se mai arata in comunicat.

De asemenea, MAE le recomanda romanilor aflati in strainatate sa mentina legatura cu companiile aeriene si cu operatorii de turism, in functie de situatiile particulare in care se regasesc, in vederea identificarii unor alternative de revenire in Romania, daca situatia o va impune.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea