Social

#consum #peste #ansvsa #parazit #macriu congelat #peste contaminat

Macrou conglelat retras din magazine din cauza unui parazit

Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dat o noua alerta in industria alimentara. Dupa scandalul carnii de cal si tartele contaminate cu materie fecala de la IKEA, a fost descoperit un nou parazit in macroul congelat importat din Insulele Feroe de catre o firma din Bcuresti.

ANSVSA a anuntat ca va face controale in mai multe judete din vestul, centrul si sudul tarii, pentru a retrage de la comercializare macrou infestat.

"O parte din cantitatea de peste 60 de tone a ajuns la un depozit din Bihor si de aici in mai multe judete, printre care Hunedoara, Timis, Arad, Salaj, Maramures, Dolj, Cluj. In judetul Hunedoara a ajuns o cantitate de 320 de kilograme de peste, care s-a vandut deja in 12 magazine din Valea Jiului.

Cantitatile fiind mici, s-au dat imediat si probabil deja au fost consumate. Oamenii pot sta linistiti, parazitul Anisakis este unul evisceral, adica se localizeaza in intestine, care, de regula, nu se consuma. Nu s-a descoperit parazitul in musculatura, prin urmare oamenii nu au fost infectati", a declarat seful Directiei Sanitar-Veterenare si pentru Siguranta Alimentelor Hunedoara, Ioan Dumbrava.

Acesta a adaugat ca nu au fost inregistrate cazuri de persoane care sa se simta rau in urma consumului de macrou contaminat.

Sursa foto: www.vanzaripeste.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea