Social

Lupta indirecta pentru locul I

Etapa a 28-a a Ligii I programeaza azi trei derby-uri, doua la varf si unul in subsolul clasamentului. CFR si Steaua, echipele care isi impart primele doua locuri, joaca in deplasare la Urziceni, respectiv Reghin . Ziua va fi deschisa de derby-ul suferintei de la Arad dintre UTA, locul 16, si Farul, locul 15.

Steaua are astazi sansa de a reocupa fotoliul de lider, pozitie in care a mai fost dupa etapele a doua si a treia. Insa partida se anunta una extrem de grea, in deplasare cu Gloria Bistrita.

Un prim dezavantaj ar fi suprafata de joc a terenului din Reghin. Gazonul nu se prezinta in conditii tocmai bune, iar acest lucru i-ar putea impiedica pe stelisti sa-si dezvolte jocul tehnic. Se poate vorbi si de un complex al ros-albastrilor in fata ardelenilor, Steaua fiind invinsa de catre Gloria in ultimele doua intalniri de la Bistrita.

Cel mai neplacut incident s-a petrecut in urma cu doi ani cand Steaua a pierdut la Bistrita cu 1-0, intr-un moment in care se afla angrenata in lupta pentru titlu cu Rapid. Acest rezultat, dar si prestatia arbitrului Ionica Serea i-au enervat la culme pe stelisti, Victo-ras Iacob si Mirel Radoi avand nevoie de ingrijiri medicale dupa ce au spart cateva geamuri la vestiare. "Avem vestiare noi la Reghin. In ceea ce priveste posibilele tinte, geamurile, acestea nu se mai afla in calea stelistilor. Au nevoie de scaune pentru a ajunge la ele. Eu nu cred totusi ca se va mai ajunge la povestea de acum doi ani", a afirmat directorul sportiv al Gloriei, Ioan Horoba .

Etapa va fi inchisa de catre partida Unirea Urziceni - CFR Cluj. Ardelenii nu au voie sa faca pasi gresiti. Nu-si permit sa piarda nici macar un punct, pentru a nu pierde dupa 22 de etape fotoliul de lider. Pe langa tensiunea acumulata in urma infrangerii de pe teren propriu in fata celor de la Pandurii, Ioan Andone mai are si probleme de efectiv. Cadu este suspendat, iar portarul Hirschfeld are probleme medicale. Astfel, in locul canadianului, intre buturi, isi va face aparitia Eduard Stancioiu . Absenta lui Cadu va fi suplinita de catre Gabriel Muresan. Ardelenii au ceva probleme si in atac. Semedo nu s-a antrenat deloc dupa jocul cu Pandurii, fiind putin probabil sa inceapa ca titular meciul de la Urziceni.

U Cluj si-a jucat una din ultimele sanse se salvare. "sepcile rosii" au castigat in fata Craiovei si cu 23 de puncte inca mai spera.si Ceahlaul a castigat trei puncte uriase la Vaslui, echipa care nu-si revine dupa despartirea de Dorinel Munteanu.Inca un pas gresit pentru Poli care a pierdut fara drept de apel la Galati.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea