Social

Lunca Dunarii, renaturata

Secretarul de stat in Ministerul Mediului Lucia Varga a anuntat ca ministerul pe care il reprezinta va propune un amplu proiect de renaturare a Luncii Dunarii, prin crearea unor " zone umede" care sa diminueze efectele secetei asupra regiunii.

Secretarul de stat a declarat ca Ministerul Mediului va prezenta, saptamana viitoare, la Galati, intr-o dezbatere publica, strategia de renaturare a Luncii Dunarii. Varga a adaugat ca autoritatile de mediu vor sa renatureze Lunca Dunarii prin crearea unor "zone umede" inlocurile fostelor balti aflate de-a lungul Dunarii, care in timpul regimului Ceausescu au fost desecate, iar terenul folosit pentru agricultura.

"Vom prezenta propunerea de renaturare a Luncii Dunarii deoarece, din punctul nostru de vedere, consideram ca acele terenuri din Lunca Dunarii vor fi din ce in ce mai expuse secetei, iar renaturarea zonei respective ar fi benefica pentru localitatile de acolo, dar si pentru panza freatica, pentru ca nu putem sa stam pasivi la aceasta tendinta de deficit de apa in zona", a spus Lucia Varga, citata de MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, Ministerul Mediului nu a stabilit pana in prezent care sunt sumele necesare pentru acest proiect, intrucat trebuie decis cate zone umede vor fi amenajate, in cate locuri, iar autoritatile locale trebuie convinse sa puna la dispozitie terenul necesar.

Lucia Varga a spus ca cea mai mare problema va fi convingerea autoritatilor, deoarece nu sunt foarte dispuse sa renunte la agricultura pentru a amenaja aceste "zone umede". "Va fi o lupta pe care o vom duce, deoarece acele zone umede, pe langa faptul ca asigura un echilibru hidrologic , pot deveni si adevarate zone turistice", a adaugat Varga.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea