Social

#vreme #ninsori #temperaturi

Luna martie aduce ger si ninsori

Luna martie va veni in acest an cu ger si ninsori , anunta specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM). Chiar daca primele zile ale lunii martie ar trebui sa vesteasca instalarea primaverii, romanii nu vor scapa de iarna asa cum se asteptau. Vremea se va mentine deosebit de rece, izolat geroasa dimineata si noaptea si in urmatoarele zile.

In urmatoarele zile cerul va fi variabil, cu in norari in regiunile estice si sud-estice, precum si in zonele montane, unde, pe arii restranse, va ninge slab, mai ales in cursul zilei.

In Transilvania, pe arii restranse va fi ceata asociata cu chiciura. De altfel, ceata va fi intalnita in majoritatea zonelor tarii. Temperaturile maxime se vor incadra intre -6o si 4o C, iar cele minime, intre -14o si -4o C, mai coborate in nordul Moldovei si in depresiuni.

Meteorologii avertizeaza ca pe 1 martie vremea va fi deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea, in cea mai mare parte a tarii, potrivit www.evz.ro. Cerul va fi variabil cu unele innorari, dar va fulgui doar in est si sud-est. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile estice. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre -7o si 3o C, iar cele minime vor fi cuprinse intre -17o si -7o C, usor mai scazute in nord-est si in depresiuni.

Local, in zonele joase din vestul si centrul tarii se va semnala si ceata si vor fi conditii de fulguiala.

Nici bucurestenii nu vor scapa de ninsoare si de ger in urmatoarele trei zile. Meteorologii au prognozat ca, in Capitala, mercurul termometrelor nu va urca mai sus de -1o C, in timp ce temperatura minima se va situa in jurul valorii de -8o C. In plus, cerul va fi noros si exista conditii de ninsoare slaba.

Ceata s-ar putea instala peste oras in noaptea de marti spre miercuri si se va ridica abia miercuri catre pranz. Oricum, potrivit estimarilor specialistilor, temperatura ar continua sa scada, pe 2 martie, minima urmand sa atinga chiar -10o C.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea