Social

Ludovic Spiess a murit la o partida de vinatoare

Celebrul tenor Ludovic Spiess, fost director al Operei din Bucuresti si fost ministru al Culturii, a murit ieri in timpul unei partide de vinatoare. Medicul care i-a acordat primul ajutor a declarat ca Spiess a fost victima unui infarct.

Cunoscutul artist, distins cu Crucea de Onoare Austriaca in urma cu patru ani, a suferit un infarct in timp ce se afla la vinatoare in judetul Teleorman. Cu toate ca la partida de vinatoare a participat si un medic, care i-a acordat primul ajutor, acesta nu l-a putut salva. Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, se declara marcat de moartea tenorului: M-a legat o colaborare veche de maestrul Spiess. Am avut de mai multe ori oportunitatea sa-i cunosc valoarea artistica si umana. A fost un mare cintaret, cu o cariera exceptionala. Actualul director al Operei din Bucuresti, Catalin Ionescu Arbore, care l-a inlocuit anul trecut pe Ludovic Spiess la conducerea institutiei, regreta moartea tenorului. Arbore a afirmat ca ar dori sa organizeze un eveniment pentru comemorarea artistului: Sintem datori, pentru ca acest om a activat in Opera si sigur vom organiza ceva.

A cintat in corul fabricii

Ludovic Spiess si-a inceput cariera la 20 de ani, in corul fabricii Tractorul din Brasov. Dupa ce a urmat cursurile Scolii Populare de Arte, a studiat la Milano. A schimbat meseria de matriter in uzina pentru cea de tenor solist la Teatrul Muzical din Brasov, apoi la teatrul de opereta si la Opera din Bucuresti. Din 2001 pina anul trecut a si condus Opera bucuresteana.
A cintat timp de peste 20 de ani pe marile scene ale lumii. Printre premiile de interpretare cu care a fost distins se numara si Premiul I la Toulouse, in 1964, iar in anii urmatori la Rio de Janeiro si in Olanda. Intre 1991 si 1992, ca ministru al Culturii, a transformat Castelul Peles in muzeu si a organizat centre culturale romanesti la Viena, Budapesta, Venetia si New York. Ludovic Spiess avea 67 de ani.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea