Social

# inchidere scoli #bani pentru parinti #ludovic orban

Ludovic Orban: Parintii primesc 75% din salariu pentru a sta acasa cu copiii

Desi inceputul noului an scolar se apropie cu pasi repezi, inca nu se stie in ce conditii vor incepe cursurile anul acesta. Insa, potrivit lui Ludovic Orban, in situatia in care intr-o scoala vor fi suspendate cursurile din cauza coronavirusului, unul dintre parinti poate ramane acasa, cu copilul si va primi 75% din salariu.

 

“Daca apare un caz intr-o clasa, automat 14 zile se suspenda cursurile in clasa respectiva, se face ancheta epidemiologica. Daca apar mai multe cazuri, poate 3-5 cazuri intr-o scoala, se pot suspenda cursurile in scoala respectiva, pe o perioada de 14 zile. Pentru asta, noi am prevazut un act normativ, pe care l-am avut deja in dezbaterea guvernului, prin care am stabilit sa acordam ajutorul care a fost dat in perioada starii de urgenta, 75% din salariu, pentru un parinte, ca sa stea, pe perioada in care sunt suspendate cursurile, cu copilul acasa. Deja ne-am gandit la aceasta varianta”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

Numarul cazurilor de coronavirus va creste in cazul copiilor

Ludovic Orban a mai declarat ca parintii si autoritatile trebuie sa fie pregatite pentru o crestere a numarului de cazuri de coronavirus in randul copiilor, mai ales ca si in momentul de fata copiii reprezinta un procent semnificativ in randul persoanelor bolnave de coronavirus.

“Trebuie sa spunem oamenilor, ca sa fie pregatiti. Dintre romanii care s-au imbolnavit, procentul elevilor de varsta scolara care s-au imbolnavit este de 6,3%, fara sa fie scoala. A existat o raspandire a virusului si pe aceasta categorie de varsta, in populatia scolara. Sigur ca riscurile sunt foarte mici”, a adaugat premierul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea