Social

#lockdown #orban #ludovic orban

Ludovic Orban: “Nu urmarim sa ajungem la un nou lockdown”

Premierul Ludovic Orban a dat asigurari joi seara ca Guvernul nu urmareste un nou lockdown. Acesta a mentionat insa ca este optimist si ca daca toata lumea va respecta regulile, se poate asista la o inversare a numarului de cazuri noi.

 

"Parerea mea este ca putem sa oprim cresterea numarului de cazuri, estimarea mea e ca putem sa oprim in 7-10 zile. De ce? Pentru ca, pe de o parte, am instituit noi masuri care au oprit activitatile unde a existat cea mai mare rata de raspandire a virusului, am impus portul mastii si alte masuri, am si intensificat controalele, am si diversificat tehnicile de control, sunt politisti in civil, o parte semnificativa din efectivele Politiei fac controale in civil, pentru ca, de regula, cand faceau in uniforme se dadea 'sase' imediat si practic nu reuseau sa surprinda. De asemenea, avem TELVERDE pe care l-am pus in functiune, in care ni se semnaleaza si putem sa directionam toate controalele in locurile unde stim sigur ca nu sunt respectate regulile. De asemenea, nu au mai existat deschideri de activitati care sa creasca interactiunile sociale.

Noi nu urmarim sa ajungem la un "lockdown", am spus din capul locului. Obiectivul nostru este sa reducem rata de infectare, sa stopam cresterea numarului de infectari. Am vazut in ultima perioada, cel putin in ultimele saptamani, este o crestere vizibila, semnificativa, a gradului de conformare a oamenilor. Din ce in ce mai multi oameni incep sa inteleaga. Sigur ca exista anumite grupuri, negationisti cu care nu se poate vorbi rational. (...) Peste tot exista provocatori in astfel de grupuri. Sunt foarte multe persoane care apar in foarte multe locuri. Mesajele pe care ei le transmit sunt mesaje care sunt impotriva interesului fiecarui cetatean si impotriva interesului nostru general. Interesul nostru general este ca viata sa se deruleze in conditii cat mai aproape de normalitate.”, a explicat Ludovic Orban la Digi24.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea