Social

# coronavirus parinti #coronavirus

Ludovic Orban, ingrijorat pentru parinti. Multi risca sa ramana fara joburi

Ludovic Orban, premierul Romaniei, a declarat ca este ingrijorat pentru situatia parintilor din Romania, care nu pot merge la munca in conditiile in care scolile vor ramane inchise.

Trebuie gasite solutii pentru parinti in conditiile in care cresele, gradinitele si scolile vor ramane inchise. Acesta a precizat ca “trebuie gasita o modalitate de a putea organiza un sistem care sa aiba grija de copii, suplimentar fata de” indemnizatia de 75% din salariu pentru parintele care sta acasa.

"Stiu ca este o problema legata de copii. De exemplu, in familiile monoparentale, chiar daca beneficiaza de legea 19 – plata unei indemnizatii de 75% – sunt foarte multe mame si tati care pot sa riste sa-si piarda locul de munca pentru ca stau acasa si angajatorul le cere sa revina la servicii.
Si atunci trebuie gasita o modalitate de a putea organiza un sistem care sa aiba grija de copii, suplimentar fata de alocarea pe care am stabilit-o prin legea 19 completata de ordonanta noastra“.

In ceea ce priveste redeschiderea creselor, premierul a declarat ca nu poate da un raspuns in acest sens.

"Nu va putem da inca aceste raspunsuri. In prima faza, vom ridica acele restrictii pentru care exista cel mai mic risc epidemiologic. Vom astepta cât e perioada, de 14-15 zile, pentru a vedea daca sunt efecte privitoare la raspândirea virusului, dupa care vom trece la urmatoarele masuri. Trebuie pregatite si masuri de protejare. Daca dam drumul la restaurante, trebuie sa stabilim niste reguli si la fel si in cazul unor posibile crese, gradinite. Sa stiti ca sunt foarte deschis, comunic deschis cu foarte multi cetateni si foarte multi ma abordeaza direct", a declarat premierul Ludovic Orban.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea