Social

#inchidere piete #piete #ludovic orban

Ludovic Orban, despre inchiderea pietelor: Virusul se transmite foarte usor

Premierul Romaniei, Ludovic Orban, a declarat astazi ca rata de transmitere a coronavirusului este foarte mare in piete. Asta deoarece nu se respecta nicio masura de siguranta, oamenii nu poarta masca si nu se pastreaza distantarea sociala.

 

"Pe baza evaluarilor facute din cercetari, a rezultat ca in pietele inchise, spre deosebire de hipermarketuri unde regulile sunt respectate cu strictete, in aceste piete si din cauza modului in care se manevreaza marfa, a circulatiei aerului, din cauza faptului ca nu se respecta regula purtarii mastii si a regulilor de distantare, se transmite (n.red.: virusul) mai usor. Am pastrat pietele deschise. Mai mult decat atat, primariile pot sa organizeze piete volante, pentru a permite desfacerea produselor agricole de catre producatorii agricoli. Vreau sa mentionez: de catre producatorii agricoli, pentru ca din pacate o mare parte din cei care desfac marfa in piete numai producatori agricoli nu sunt. Isi obtin certificatul de producator, desi ei nu au muncit pamantul in viata lor. Deci repet, exista solutia: pe langa pietele deschise, se pot face piete volante unde pot sa vina numai producatori agricoli. Este o restrictie pe o perioada limitata de timp (n.red. inchiderea pietelor acoperite). A trebuit sa luam mai multe masuri unde in urma analizelor s-a constatat ca exista o incidenta mare de transmitere a virusului", a afirmat Orban.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea