Social

# sarbatoare copii #copii #educatie copii #sanatate copii #Donator pentru viitor

Lucrul deosebit pe care il poti face cu 2,5 lei pe zi

De fiecare data cand se fac studii statistice in tara noastra, concluziile scot la iveala probleme extrem de grave cu care se confrunta societatea romaneasca. Cel mai recent studiu arata ca mai mult de jumatate dintre copiii romani se afla in risc de saracie si/sau excluziune sociala, cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeana. Mai mult, anul trecut, rata mortalitatii infantile a fost aproape dubla in mediul rural fata de urban, arata statisticile World Vision Romania. Fiecare dintre noi poate insa contribui la imbunatatirea vietii acestor copii cu un efort minim.

 

Accesul scazut la serviciile de sanatate si la educatie reprezinta cele mai grave probleme cu care se confrunta copiii din mediul rural din Romania, numarul de persoane aflate sub pragul saraciei fiind de sase ori mai mare in rural fata de urban, in conditiile in care 47,2% din populatia Romaniei traieste la tara.

In ceea ce priveste accesul la serviciile medicale, datele arata ca aproape doua treimi  dintre familiile din mediul rural isi trateaza copiii bolnavi acasa, fara medic, iar, dintre cei care merg la medic, 2/3 isi duc copiii in cel mai apropiat oras si doar 1/3 la medicul din sat. In plus, 70% dintre copiii de 1-3 ani din Romania mananca alimente nepotrivite varstei lor (carnati, mezeluri, prajeli, zahar, sucuri acidulate).

In privinta accesului la educatie, statisticile arata ca doar 77,9% dintre copiii din mediul rural termina gimnaziul, abandonul scolar in cazul elevilor din mediul rural pastrand valori semnificativ mai mari decat in mediul urban (1,7 %- 1,6%, fata de 1,2%-1.1%), mai ales catre clasele de final (a VII-a, a VIII-a). 

 Pentru a veni in sprijinul copiilor vulnerabili din mediu rural a fost lansata campania “Donator de viitor”. Astfel, cu 2.5 lei/zi ii poti schimba destinul unui copil, acesand  www.worldvision.ro/donator-de-viitor, de unde iti alegi copilul pe care doresti sa il sustii, si donand lunar 68 de lei.

Problemele care vor putea fi rezolvate cu ajutorul donatiilor acopera o paleta larga de nevoi, printre care: dotarea scolilor si gradinitelor cu material didactic, laboratoare de informatica, racordarea acestora la reteaua de apa curenta, deschiderea sau modernizarea punctelor sanitare, imbunatatirea drumurilor de acces catre scoli, crearea de spatii pentru activitati culturale si de petrecere a timpului liber, organizarea de tabere, derularea de programe educationale pentru mame cu privire la sanatatea si nutritia copilului. 

Sursa foto: romaniatv.net

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea