Social

#lia manoliu #constructii #stadion #europa league

Lucrarile de la Stadionul Lia Manoliu vor primi finantare guvernamentala

Romania nu va pierde organizarea finalei " Europa League " din 2012. Guvernul a aprobat alocarea a 40 de milioane de euro pentru modernizarea Stadionului National Lia Manoliu , premierul Emil Boc cerandu-le muncitorilor sa accelereze ritmul lucrarilor.

Emil Boc a spus ca Guvernul va aloca banii necesari pentru terminarea lucrarilor la stadionul care in 2012 ar trebui sa gazduiasca finala Ligii Europa, precizand faptul ca se asteapta sprijin si din partea Primariei Bucuresti.

Aflat ieri in vizita la santierul de pe stadion, premierul a spus ca Executivul isi mentine angajamentele facute in interesul tarii, indiferent daca acest angajament a fost luat de alt Guvern. In plus, Boc le-a cerut muncitorilor care lucrau pe santier  "sa apese pe pedala de acceleratie ", pentru a finaliza mai repede treaba.

Lucrarile de constructie ale Stadionului Lia Manoliu au revenit in atentia autoritatilor in urma cu o saptamana, atunci cand presa semnala faptul ca tara noastra ar putea pierde organizarea unui important eveniment sportiv european, din cauza neterminarii la timp stadionului.

La nivel local, finantarea cand vine, cand nu

In plus, miercuri, viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu , a declarat ca, daca nu se va gasi finantare in urmatoarele doua luni, reconstructia stadionului ar putea fi oprita, mentionand si faptul ca pana in prezent s-au efectuat lucrari in valoare de 16 milioane de lei, care nu au fost inca platite. Raicu a fost contrazis insa de primarul Sorin Oprescu care a precizat faptul ca stadionul va fi gata, mai ales ca exista si un document al Guvernului care asigura 80% din suma totala necesara constructiilor.

Potrivit Gandul, Complexul Lia Manoliu ar fi trebuit sa fie finalizat in anul 2010, insa termenul a fost prelungit. Iar daca finalizarea lui nu se va face pana in 2012, exista riscul ca Romania sa devina prima tara care nu-si va putea respecta angajamentul de a gazdui Finala Europa League .  

Noul stadion este proiectat pentru a avea o capacitate de 55.000 de locuri acoperite, cu tribune impartite in doua gradene cu circulatie intre ele. Suprafata arenei va fi de circa 108.000 metri patrati, iar intreg stadionul va fi construit pe 6 etaje, cu 40 de loje VIP dispuse pe doua nivele.

 

Citeste si "Romania ar putea pierde organizarea Ligii Europa din 2012"

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea